Winnaar Energieveiling Consumentenbond 12 juni 2012

De energieveiling van het vierde energiecollectief van de Consumentenbond heeft plaats gevonden. Ter informatie: Bij het energiecollectief van de Consumentenbond bundelen de leden hun krachten om zodoende bij de verschillende energieleveranciers meer korting te kunnen krijgen op energie. Door de mogelijkheid om als energieleverancier zo’n 100.000 mensen in één keer over te zetten worden er veel kosten bespaart en kan de energieleverancier een hogere korting geven.

Consumentenbond

Bij de energieveiling die op 12 juni 2012 heeft plaats gevonden hebben energieleveranciers “Energiedirect.nl” en “De Nederlandse energie maatschappij” gewonnen. Energiedirect.nl gaf een korting van €216,- en de Nederlandse energie maatschappij gas een korting van €202,-.

Dubbele keuzes

Wat nieuw is bij de veiling van de Consumentenbond is dat de leden nu niet meer alléén kunnen kiezen voor het aanbod van winnende energieleverancier. Zij kunnen nu ook kiezen voor het aanbod van de 2de energieleverancier. Hierdoor is de verwachting dat er nog veel meer mensen zullen overstappen van energieleverancier omdat de mensen die reeds klant zijn bij energiedirect, nu kunnen overstappen naar een vordelig aanbod van de Nederlandse energie maatschappij. Energieleveranciers kunnen dus klanten winnen én verliezen.

Conumentenbond grote winnaar

De grootste winnaar is de Consumentenbond want die ontvangt provisie voor iedere aanmelding ongeacht waar de leden naartoe gaan. Bij de voorgaande energieveilingen was dit alleen nog bij de winnende energieleverancier het geval, maar aangezien de leden nu als het ware twee kanten op kunnen, zal de Consumentenbond ook aan twee kanten verdienen. De Consumentenbond ontvangt €30,- per deelnemer. De inkomsten gaan onder andere naar acties en campagnes van de Consumentenbond en naar het ontwikkelen van nieuwe diensten en voordelen voor leden.

Kwaliteit

Een belangrijk aspect voor het wel of niet overstappen is de kwaliteit die de energieleverancier biedt. Wanneer de leverancier een goede servicegraad heeft dan is de kans groter dat zij de meeste klanten winnen. Wat betreft de kwaliteit scoort Energiedirect.nl beduidend hoger dan de Nederlandse energie maatschappij.

Schrijf reviews!

Om de energiemarkt te kunnen blijven verbeteren is het noodzakelijk dat men reviews blijft schrijven. Hierdoor kunnen anderen weer een betere keuze maken. Hebt u ervaringen met de Nederlandse energie maatschappij of met Energiedirect.nl. Schrijf dan een review! Dat kan door te klikken op review schrijven.

Biedingen Energiecollectief 12 juni 2012 (Consumentenbond)

  1. 12 juni 2012 – 12:49 – Energiedirect.nl biedt een voordeel van € 216,- per jaar
  2. 12 juni 2012 – 12:40 – NLEnergie biedt een voordeel van € 202,- per jaar
  3. 12 juni 2012 – 11:39 – Energiedirect.nl biedt een voordeel van € 190,- per jaar
  4. 12 juni 2012 – 11:28 – Budget Energie biedt een voordeel van € 175,- per jaar
  5. 12 juni 2012 – 09:00 – Energiedirect.nl biedt een voordeel van € 92,- per jaar
  6. 12 juni 2012 – 09:00 – NLEnergie geen besparing
Grote vraag!?
Ten opzichte waarvan geldt de korting die de energieleveranciers geven? Wij konden het zelf niet vinden op de website van de Consumentenbond.

Wilt u nu weten of deze energiemaatschappijen nu werkelijk zo goedkoop zijn? Start dan met energie vergelijken. EnergieVergelijken.eu is 100% onafhankelijk en objectief. U kunt hier exact berekenen wat de energiekosten zijn bij de verschillende energieleveranciers. Wilt u ook weten hoe de energieleveranciers presteren met klantvriendelijkheid, overstapproces en de klantenservice? Lees dan ook de reviews!

Energie vergelijkenReviews Lezen