Wie is de goedkoopste energieleverancier?

Op de vraag “Wie is de goedkoopste energieleverancier” kunnen wij u een heel duidelijk antwoord geven. De goedkoopste energieleverancier is de leverancier die u energie kan leveren voor de laagste energiekosten. Om er achter te komen welke van de energieleveranciers dat precies is kunt u het beste op EnergieVergelijken.eu de energiekosten berekenen. Hierdoor ziet u in één simpel energie prijsvergelijk alle aanbieders met de goedkoopste energieleverancier van 2016 bovenaan.

Vind de goedkoopste energieleverancier

In principe raden we iedereen aan om ieder jaar opnieuw over te stappen naar de goedkoopste energieleverancier. Dat bespaart u het meeste geld. Maar wilt u niet ieder jaar opnieuw overstappen, dan kunt u er ook voor kiezen om een energiecontract af te sluiten voor meerdere jaren. Wanneer u een contract afsluit voor meerdere jaren, dan heeft u veelal te maken met vaste energieprijzen. Vaste energieprijzen betekent dat de energieleverancier de energieprijzen gedurende de periode waarvoor u een contract hebt afgesloten niet mag wijzigen. Wanneer de energieprijzen dan onverhoopt zouden stijgen, dan stijgt uw energierekening niet meer. De energieprijzen in uw energiecontract zijn vast en mogen dus niet worden veranderd. Het voordeel is dus dat u niet bij hoeft te betalen als de energieprijzen stijgen.

Goedkope energieleveranciers vergelijken

Om te weten welke energieleveranciers er zijn en te bepalen welke energieleverancier het beste aansluit op uw energieprofiel moet u de energiekosten berekenen. Het berekenen werkt vrij eenvoudig. U vermeld uw gegevens zoals uw postcode om te bepalen wie uw netbeheerder is. U vermeld ook uw energiemeter, uw energieverbruik en uw huidige energieleverancier. Hiermee hebben we voldoende gegevens om de energiekosten van alle energieleveranciers te berekenen.

Zien wie de goedkoopste energieleverancier is

Nadat u de energiekosten van alle energieaanbieders hebt berekend kunt u zien welke energieleverancier het goedkoopste is. U moet nu alleen nog de filteropties gaan gebruiken om de energieleverancier te vinden die het beste aansluit op uw wensen. Bent u bijvoorbeeld alleen op zoek naar groene energie, dan vinkt u de optie “Groene energie” aan. Bent u op zoek naar vaste energieprijzen, dan vinkt u de optie “Vaste energieprijzen” aan. U kunt meerdere combinaties gebruiken en dus exact bepalen welke energieleverancier écht de goedkoopste is.