Wat gebeurt er na mijn aanvraag via EnergieVergelijken.eu?

Wanneer u beslist om via EnergieVergelijken.eu over te stapppen naar een andere energieleverancier verzorgt onze overstapservice uw aanvraag. Direct na het verzenden van uw aanvraag ontvangt u van ons een e-mail ter bevestiging. Onze overstapservice stuurt uw aanvraaggegevens veilig en direct door naar de nieuwe energieleverancier. U kunt u ook zelf een overstapdatum doorgeven. Wij sturen dan uw gegevens door op het moment die u hebt aangegeven. Dis kan bijvoorbeeld handig zijn bij een aankomende verhuizing.

Wij sturen uw aanvraag veilig op

Nadat wij uw aanvraag hebben verstuurt zal de nieuwe energieleverancier de oude energieleverancier inlichten en het bij hun bestaande energiecontract voor u opzeggen. Dit proces geschiedt volledig automatisch. U hoeft dus na uw aanvraag via EnergieVergelijken.eu niets meer te doen.

Ontvangst welkomstbrief en meterstanden doorgeven

Binnen 3 werkdagen zal de nieuwe energieleverancier u een welkomstbrief sturen met daarin alle informatie over de overstap. Ook ontvangt u een meterstandenkaart. Deze dient u volledig in te vullen en weer terug te sturen naar de desbetreffende (nieuwe) energieleverancier. Op basis daarvan zal de energieleverancier uw voorschotbedrag vaststellen. Stuurt u de meterstandenkaart niet op, dan zal de energieleverancier een schatting maken van uw energieverbruik. Over het algemeen is een geschat energieverbruik hoger dan wanneer u uw eigen energieverbruik doorgeeft. U doet er dus verstandig aan om zelf de meterstandenkaart in te vullen en op te sturen.

7 dagen bedenktijd

Nadat u de brief van de nieuwe energieleverancier hebt ontvangen hebt u 7 dagen bedenktijd. In de 7 dagen bedenktijd kunt u uw aanvraag annuleren of wijzigen.

Hoelang duurt de overstap?

De totale duur van de aanvraag tot en met de overstap en opzegging van uw oude energieleverancier neemt 3 a 4 weken in beslag.
[hr style=single-line margin_top= margin_bottom=]