Waarom is mijn energieverbruik zo hoog?

Uw energieverbruik kan zijn toegenomen door uw elektrische apparaten. Steeds meer mensen gebruiken een computer en laten deze vrijwel de hele dag aan staan. Wat veel mensen niet weten is dat computer ware stroomvreters zijn en deze er dus voor kunnen zorgen dat uw energieverbruik fors toeneemt. Naast de stroomvretende computer zijn er ook andere elektrische apparaten die veel stroom verbruiken. Neem bijvoorbeeld uw nieuwe flatscreen televisie. In de regel geldt meestal, hoe groter het apparaat hoe hoger het verbruik.

Uw energieverbruik klopt niet

Bent u er zeker van dat u echt niet meer energie verbruikt en twijfelt u aan de meterstanden? Dan kunt u een klacht indienen bij uw energieleverancier. Het is namelijk mogelijk dat uw energieleverancier uw energievebruik niet correct heeft geregistreerd waardoor uw energieverbruik hoger is dan is werkelijkheid met als gevolg een hogere energierekening. Om een klacht in te dienen tegen uw energieleverancier mbt uw energieverbruik kunt u de volgende voorbeeldbrieven gebruiken.

Te hoog ingeschat energieverbruik

U bent zelf verantwoordelijk voor het correct indienen van uw meterstanden voor stroom en gas. Wanneer u uw meterstanden niet doorgeeft zal uw energieleverancier zelf uw energieverbruik inschatten. Meestal zal de energieleverancier dan een hoger energieverbruik aanhouden dan u in werkelijkheid verbruikt. Het gevolg daarvan is een hogere energierekening en daar zit u dikwijls niet op te wachten. Als u uw meterstanden niet hebt doorgegeven kunt u een klacht indienen tegen de door de energieleverancier geschatte meterstanden. Hiervoor kunt u een voorbeeldbrief gebruiken zoals in de link hieronder.

[hr style=single-line margin_top= margin_bottom=]