Stedin stuurt meest energiebesparende basisschool op schoolreis

Openbare basisschool De Molenvliet in Stad aan ’t Haringvliet is winnaar van het energieproject StadseHelden van netbeheerder Stedin. De bovenbouwleerlingen van de school bespaarden in zes weken tijd tien procent energie. Hun concurrenten van CBS Albert Schweitzer realiseerden een energiebesparing van drie procent. Als prijs mag de bovenbouw volgend schooljaar op kosten van Stedin op schoolreis naar het Science Center Nemo in Amsterdam.
StadseHelden is een initiatief van Stedin in de gemeente Middelharnis. Het project is speciaal opgezet voor de inwoners van Stad aan ’t Haringvliet om hen inzicht te bieden in hun dagelijkse energieverbruik door middel van slimme meters met daaraan gekoppeld een online competitie. Met veel enthousiasme zijn de leerlingen van beide basisscholen de uitdaging aangegaan om de meest energiebesparende basisschool in Stad aan ’t Haringvliet te worden. De competitie was bedoeld om kinderen spelenderwijs bewust te maken van energieverbruik thuis en hen aan te moedigen daar verantwoord mee om te gaan.
StadseHelden krijgt na de zomervakantie een vervolg. In september zet Stedin een competitie op onder de bewoners van Stad aan ’t Haringvliet. De bedoeling hiervan is hen de kans te geven zich te laten zien als de slimste energieverbruiker. Inmiddels hebben 67 huishoudens zich als deelnemer aangemeld. Zij hebben een slimme meter gekregen en daarnaast toegang tot een interactieve website die is gekoppeld aan deze meter. De website bevat uitgebreide grafieken en geven interessante tips voor een zuinig energieverbruik.