Per 1 juli 2012 modelcontract energie van kracht

NMa energie vergelijkenPer 1 juli 2012 moeten alle energieleveranciers in Nederland het standaard modelcontract voor de levering van energie invoeren. Het modelcontract is een simpel energiecontract dat door de NMa in het leven is geroepen om het vergelijken van de energietarieven te vergemakkelijken.

 

De voorwaarden van de modelcontracten zijn bij alle energieleveranciers gelijk. Het enige verschil is de prijs. Het nieuwe energiecontact kan men te allen tijde kosteloos opzeggen met een opzegtermijn van maximaal 30 dagen. In principe mogen energiemaatschappijen de tarieven alleen wijzigen op 1 januari en 1 juli en deze prijswijzigingen moeten ten minste één week van te voren bekend gemaakt worden.

 

Op dit moment hebben alleen energieleveranciers Nuon en Electrabel melding gemaakt op hun website ten behoeve van de invoering van het nieuwe energiecontract. Alle andere energieleveranciers zullen aankomende maand naar alle waarschijnlijkheid ook een melding gaan maken betreffende de invoering van het nieuwe modelcontract.