Overstappen energie populair door hoge welkomstpremies

Met de huidige crisis letten we steeds vaker op de kleintjes. De energierekening is allang niet meer een van de kleintjes maar, neemt een groot deel van de maandelijkse vastelasten in beslag. Overstappen van energieleverancier om geld te besparen wordt steeds populairder. Energieleveranciers zien dat ook en zien kansen om klanten te winnen met extra welkomstpremies. Door de steeds hogere welkomstpremies is het mogelijk om tot wel 700 euro per jaar te besparen. Hierdoor zijn meer mensen bereid om van energieleverancier over te stappen.

Goedkope energie door hoge welkomstpremies

Energieleveranciers als Nuon, Essent en Eneco, maar ook nieuwe energieleveranciers zoals Greenchoice, Budgetenergie en de Nederlandse Energiemaatschappij zijn bereid om de nieuwe klanten een steeds hogere welkomstpremie te geven. In 2008 kreeg de nieuwe klant nog een welkomstpremie van ruim 100 euro, in 2011 kreeg een nieuwe klant gemiddeld 135 euro en in 2012 lopen de welkomstpremies op tot meer dan 300 euro.

Bestaande klanten vallen buiten de boot?

Helaas vallen de bestaande klanten die eerder al eens zijn overgestapt buiten de boot. Bestaande klanten zien vaak geen korting of beloning voor hun loyaliteit en kiezen hierdoor al snel voor een nieuwe energieleverancier. Hierdoor is het mogelijk om toch te kunnen besparen hetzij bij een andere energiemaatschappij.

Echter, sommige ennergieleveranciers zoals Essent en de Nederlandse energie maatschappij werken wel met een dergelijke bonus. Zo geeft Essent klanten die willen overstappen naar een andere aanbieder een compensatie wanneer deze besluit toch te blijven. Nederlandse energie maatschappij geeft haar klanten een zogenaamde “Vaste klanten korting”. Hierbij krijgt de klant gedurende de contractsperiode een steeds hogere korting.

De speciale korting van de maatschappij kent wel een aantal bijzondere voorwaarden. Zo mag de klant nooit te laat betalen. Gebeurt dit wel, dan vervalt de korting. Wat ook opvalt is dat de maatschappij zelfs na het verrekenen van de korting nog steeds niet behoort te de goedkoopste energieleveranciers. Vergelijken loont de dus moeite.

234.000 overstappen naar goedkope energie

8 jaar geleden veranderden van alle huishoudens slechts 6% van energieleverancier, inmiddels is dit aantal gestegen naar 11%. In het tweede kwartaal van 2012 kozen 234.000 huishoudens voor een andere energieleverancier, in het tweede kwartaal van 2011 waren dat slechts 155.000. Een stijging van maar liefst 79.000 huishoudens per jaar.

Energie vergelijken en overstappen

De Nederlandse energiemarkt kent inmiddels meer dan 20 energieleveranciers. Zelfstandig energieleveranciers vergelijken kan een hele klus zijn. Door gebruik te maken van een onafhankelijke energievergelijker (EnergieVergelijken.eu) is energie vergelijken bijna kinderspel geworden. Start hier met energietarieven vergelijken. Lees ook de energiewijzer voor meer informatie over hoe u kunt besparen op energie.

Plaats een reactie

10 + tien =