Via sms laden bij snellaadstations Essent

Bezitters van een elektrische auto die gebruik willen maken van snellaadstations van Essent kunnen voortaan hun laadsessie starten via sms. Vanaf 15 september biedt Essent deze betaalmogelijkheid en maakt daarmee incidenteel snelladen mogelijk zonder dat een benodigd laadabonnement met laadpas nodig is. Essent is het eerste energiebedrijf in Europa dat laden via sms op deze manier toepast.
‘De technologie die we gebruiken om via sms te laden is onder meer al ingezet bij het Glazen Huis van 3FM en in mei werd de betaaldienst geïntroduceerd in een krantenautomaat. Ook voor de toepassing bij de snellaadstations van Essent is Microincasso uitstekend geschikt’, vertelt Xander de Jong van CM, het bedrijf achter de sms-betaaldienst Microincasso.
Het unieke van Microincasso is dat gebruikers zich niet vooraf hoeven aan te melden en/of een laadpas en -abonnement nodig hebben. Via een sms-bericht wordt de laadsessie gestart en beëindigd.
‘Door deze slimme betaalmogelijkheid in te zetten voor snelladen willen we drempels verlagen voor niet-abonnees die incidenteel toch graag gebruik willen maken van onze snellaadstations’, zegt Pascal Rammers, Project Development Manager van Essent. Essent registreerde in de afgelopen maanden meer dan 100 personen die gebruik wilden maken van een snellaadstation, maar waarbij het niet lukte omdat ze een ongeschikte laadpas en -abonnement hadden. Een mobiele telefoon met sms-mogelijkheid heeft iedereen wél.
Gebruikers van het snellaadstation sturen een sms-bericht naar het nummer dat op het snellaadstation is vermeld. CM vraagt gebruikers vervolgens per sms eenmalig om hun bankrekeningnummer, zodat laadbeurten in rekening kunnen worden gebracht. Daarna kan de laadsessie worden gestart. Wanneer de gebruiker de laadbeurt per sms beëindigt, ontvangt hij een sms-bericht, waarin staat welk bedrag via Microincasso wordt afgeschreven.
CM zet nadrukkelijk in op de veiligheid van de betaalmethode. Na de eerste keer snelladen, ontvangt de gebruiker eenmalig één cent op de betaalrekening met het verzoek om de daarbij vermelde code per sms terug te sturen. Daarmee worden bankrekeningnummer en telefoonnummer aan elkaar gekoppeld en wordt misbruik onmogelijk gemaakt.
Het tarief voor snelladen via sms bedraagt 4 euro per 15 minuten. Voor gebruikers die vaak snelladen is een Essent snellaadabonnement of een combinatieabonnement met gewoon laden goedkoper. Laden per sms is mogelijk voor alle snellaadstations van Essent.

Eerste echt groene parkeerplaats

Op de RDM Campus in Rotterdam is voor de ingang van het Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen (ICDuBo) de eerste drievoudig groene parkeerplaats in Nederland gerealiseerd. Deze parkeerplaats heeft een E-laadpaal voor het opladen van elektrische auto’s en tweewielers. De energie die daarvoor nodig is wordt duurzaam opgewekt door de ernaast staande stadswindmolen. Tenslotte wordt de ruimte gemarkeerd als groene parkeerplaats bestaande uit grasroosters met eco geotextiel van jute, die het verharden van groene wegen, daken en parkeerplaatsen op een ecologisch verantwoorde wijze mogelijk maken. Nu deze drie groene facetten zijn samengebracht in één parkeerplaats hebben ICDuBo en de RDM Campus een primeur in Nederland.