NLE overweegt “Ik zeg zon” reclame offline te halen

De Nederlandse Energie Maatschappij overweegt de commercial ‘Ik Zeg Zon’ te wijzigen en offline te halen. Uit contact dat de Bond tegen vloeken donderdag met de Nederlandse energie maatschappij had gehad, werd bevestigd dat dit het geval is.

De Bond tegen vloeken vindt dat de reclame voor veel mensen aanstootgevend en kwetsend is. Niet alleen komt God aan het woord, ook het scheppingsverhaal wordt op een humoristische wijze uitgebeeld. Geloof is iets dat mensen raakt, iets dat bij mensen hoort. Het is van belang dat bedrijven en reclamebureaus op een passende manier met deze gevoelens omgaan. De Reclame Code Commissie ontving klachten over het spotje. Bij de Bond tegen vloeken kwamen ongeveer 50 klachten binnen.

Verschillende mensen lieten de Bond weten het energiecontract bij de energiemaatschappij op te zeggen. De Bond wacht de uitspraak van de Reclame Code Commissie, 2 augustus, af. De Reclame code commissie (RCC) zal dan bepalen of de reclame nodeloos kwetsend en/of in strijd iis met de goede smaak en het fatsoen.

Nederlandse energie maatschappij reclame