Maak de beste keuze en bespaar maximaal

Welke energieleverancier voor u de beste keuze is hangt af van uw wensen. Sommige mensen kiezen een zo hoog mogelijke energiebesparing, andere mensen vinden de prijs minder belangrijk en kiezen voor de leverancier met de beste klantenservice. Met onze checklist kunt u een weloverwogen keuze maken en zorgeloos overstappen.

Checklist energiebesparing

Energieleveranciers kunnen zelf bepalen hoeveel geld zij vragen voor hun diensten. Over het algemeen komen de diensten redelijk overeen, maar de prijzen die energieleveranciers vragen voor elektriciteit, maar ook voor gas en bijkomende diensten kunnen behoorlijk verschillen. Daarom doet u er verstandig aan om onze checklist energie besparen door te nemen en voor u zelf te bepalen wat u precies wilt en waar u voor wilt betalen.

Meten is weten

Een energieleverancier kan bijvoorbeeld de goedkoopste energieprijzen bieden, maar dezelfde energieleverancier kan voor andere diensten extra veel geld vragen. Voorbeelden zijn administratieve handelingen zoals een verhuizing, installatiekosten of telefonisch contact. Energieleveranciers met hogere energieprijzen bieden dergelijke diensten gratis aan terwijl de goedkoopste leveranciers voor dezelfde diensten extra veel geld vragen.

[hr]