Hoe kan ik mijn energieverbruik inzien?

Als u wilt besparen op uw energieverbruik is het natuurlijk van groot belang dat u inzicht heeft u op uw eigen verbruik. Gelukkig is dit tegenwoordig gemakkelijker dan ooit. Met de komst van de slimme meter ontvangt u een overzicht met uw verbruikskosten. Er zijn echter nog meer mogelijkheden om uw energieverbruik in te zien. In dit artikel vertellen we u daar graag meer over.

Eigen energieverbruik inzien met de slimme meter

Met behulp van de slimme meter kunt u uw energieverbruik thuis en op afstand uitlezen. Deze energiemeter stuurt uw verbruiksgegevens ook direct door naar uw netbeheerder. Op die manier hoeft u dus ook niet langer uw meterstanden door te geven. Indien u beschikt over zonnepanelen kunt u zodoende ook nagaan wat u heeft geleverd aan elektriciteitsnet. Daarmee zijn slimme meters ook uitermate geschikt voor mensen die beschikken over zonnepanelen.

Uw energieleverancier stuurt u in ieder geval maandelijks een overzicht van uw energieverbruik indien u beschikt over een slimme meter. Op basis daarvan kunt u uw termijnbedragen ook bijstellen. Uw energieverbruik kunt u tegenwoordig vaak inzien via een app van uw energieleverancier. Niet iedere energieleverancier biedt deze mogelijkheid, maar een groot aantal van de energieleveranciers wel.

Voordelen inzicht in uw energieverbruik

Als u wilt besparen op uw energieverbruik is het van groot belang dat u ook inzicht heeft op uw energieverbruik. U kunt er dan namelijk op inspelen, waardoor u simpelweg geld kunt besparen. Wellicht beschikt u namelijk wel over een elektrisch apparaat in huis die veel energie verbruikt. Door te meten bent u daarvan op de hoogte. U kunt er dan voor kiezen om dat bewuste apparaat links te laten liggen. Op die manier heeft u geen verrassingen meer op uw energierekening en kunt u dus ook flink besparen op uw energieverbruik.

Online energie vergelijken

Als u de op hoogte bent van uw energieverbruik kunt u ook weer gemakkelijker overstappen van energieleverancier. U kunt namelijk gemakkelijk online energie vergelijken op basis van uw postcode + huisnummer en verbruik. Inmiddels heeft u keuze uit meer dan 40 energieleveranciers. Deze leveranciers hanteren allemaal hun eigen tarieven met hun eigen welkomstkortingen. Aangezien steeds meer huishoudens beschikken over een slimme meter is het ook steeds gemakkelijker om de overstap te maken.

Slimme thermostaat

Ter aanvulling van een slimme meter kunt u ook nog kiezen voor een slimme thermostaat. Deze kunt u koppelen aan uw slimme meter. Met behulp van een slimme thermostaat kunt u vervolgens zelf per minuut bekijken wat u verbruikt heeft. Bovendien kunt u met een slimme thermostaat programma’s instellen voor de warmte in uw woning. Wilt u de temperatuur automatisch laten dalen als u gaat slapen? Dan kan dat én ook daarmee kunt u natuurlijk besparen op uw energieverbruik. Er zijn verschillende aanbieders die een slimme thermostaat aanbieden. Soms kunt u zo’n apparaatje ook gratis krijgen als welkomstcadeau bij een meerjarig energiecontract.

Vergelijk energieleveranciers

Wilt u graag besparen op uw energierekening? Dan kunt u hier alle energieleveranciers vergelijken voor de beste deal. Op basis van uw woonadres en uw energieverbruik berekent u gemakkelijk en snel welke deal het beste bij u past. Om het u zo gemakkelijk mogelijk te maken staat de goedkoopste energieleverancier altijd bovenaan. Heeft u ergens onverhoopt nog vragen over? Neem gerust contact met ons op en uiteraard helpen we u graag verder.

Plaats een reactie

zeven − 2 =