Google verhoogd investeringen in duurzame energie

Google verhoogd investeringen in duurzame energieGoogle verhoogd investeringen in duurzame energie. Hiermee zal het percentage waar Google in duurzame energie zit met bijna de helft groeien. Het geïnstalleerde vermogen waarin Google dan heeft geïnvesteerd komt op 5500 MW.  Dit is vergelijkbaar met de capaciteit van een miljoen zonnedaken tezamen. De nieuwe overeenkomsten die Google is aangegaan maken plaats voor zonne-energie en windenergie in Amerika, Chili en Europa.

Google verhoogd investeringen in duurzame energie

Sinds de afgelopen twaalf jaar heeft Google al miljarden geïnvesteerd in duurzame projecten. Voor Nederland is er 1 miljard euro beschikbaar gesteld. Zo zal Middenmeer een nieuwe opslaglocatie krijgen. En wordt het datacentra in Groningen flink uitgebreid. De reden waarom Google voor Nederland kiest buiten de VS is omdat Nederland volgens hun een betrouwbare digitale infrastructuur bezit. Voorts ook omdat Nederland capaciteit biedt voor duurzame energieproductie. De locaties waar de datacentra zich bevinden zijn ook goed te beveiligen.

Nieuw datacentra in Middenmeer biedt extra banen

Het te bouwen datacentra in Middenmeer zal ook werkgelegenheid bieden voor meer dan 100 werknemers. De uitbreiding in Groningen zal nog eens werkgelegenheid bieden voor 350 werknemers. Zo heeft Google in totaal 18 nieuwe deals gesloten wereldwijd. De meeste investeringen die Google bijvoorbeeld in de VS heeft gedaan ware windenergieprojecten. Maar nu de kosten voor zonne-energie dalen heeft het techbedrijf besloten ook zonne-energie af te nemen van zonneparken. Chili is daar een mooi voorbeeld van. Ze investeren in een hybride techniek waarbij zonne-energie en windenergie bijeen komen.

Duurzame energie moet mainstream worden

De drempel wordt hiermee ook verlaagd voor degenen die groene energie willen inkopen. Zo verstrekt de tech gigant een tweetal subsidies aan REBA (Renbaable Alliance Buyers) en Re-Source. De subsidies zijn bedoeld om inkoopmodellen te ontwerpen en trainingen te bieden. Op deze manier wil Google de klimaatverandering op grote schaal verduurzamen. De totale investering die Google in Europa tot nu toe heeft gedaan komt dan op 15 miljard euro. Dit zorgt voor de werkgelegenheid in de hele EU voor zo’n 13.000 fulltime banen. Ook worden datacentra in Finland uitgebreid daar is een reservering van 600 miljoen euro voor. Met de 18 nieuwe business deals heeft Google dan ook de grootste aankoop ooit gedaan in hernieuwbare energie.

1 gedachte over “Google verhoogd investeringen in duurzame energie”

  1. Aangenomen dat één huishouden een aansluitvermogen heeft van 5,5 kW, dan komt het aangesloten vermogen van 5500 MW overeen met één miljoen huishoudens. Een dergelijk vermogen vereist zeer zeker een elektrische centrale, want windturbines en zonnedaken kunnen dit gigantische vermogen echt niet dekken. Uit het artikel blijkt nergens de mate van duurzaamheid van dit forse aansluitvermogen.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

dertien + zeventien =