De feiten en fabels over zonnepanelen

Als de zon zich laat zien zijn de meest eigenaren van zonnepanelen erg blij. Er wordt weer meer energie opgewekt, toch? Over zonnepanelen bestaan veel feiten en fabels. In dit artikel vertellen we u graag wat wel en niet klopt.

De grootste fabels over zonnepanelen

Er bestaan ontzettend veel fabels over zonnepanelen. Hieronder volgende vier grootste fabels over zonnepanelen.

Zonnepanelen zijn slecht voor het milieu

Het is natuurlijk wel erg onzinnig om te zeggen dat zonnepanelen slecht voor het milieu zijn. Integendeel zelfs: zonnepanelen zijn namelijk ontzettend goed voor het milieu. Er hoeven immers minder fossiele brandstoffen aan te pas te komen om grijze energie op te wekken. Als u zelf zonne-energie opwekt hoeft u immers geen grijze energie af te nemen. Daarmee gaat u CO2-uitstoot tegen.

Mijn dak is ongeschikt voor zonnepanelen en daarom geen mogelijkheid voor mij

Veel mensen denken dat zij geen zonnepanelen kunnen nemen als hun dak ongeschikt is. Toch zijn er ook nog meer dan voldoende alternatieve mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor groene energie via uw energieleverancier. Er zijn meer dan genoeg energieleveranciers met zonneparken. Op die manier kunt u thuis vooralsnog zonne-energie ontvangen.

Zonnepanelen werken alleen goed in zonnige landen

Veel mensen denken dat zonnepanelen alleen geschikt zijn voor zonnige landen. Toch is dit ook een van de grootste fabels over zonnepanelen. Op bewolkte dagen werken de panelen namelijk ook goed. Sterker nog: als het te warm is, is een zonnepaneel zelfs minder effectief. Tien panelen kunnen al de behoefte opwekken voor een tweepersoonshuishouden.

De panelen verdienen zichzelf niet terug

Wist u dat zonnepanelen na zeven jaar al uit kunnen? De panelen gaan bovendien zo’n 25 jaar mee en daarmee verdient u uw investering dubbel en dwars terug.

Feiten over zonnepanelen

We hebben de grootste fabels over zonnepanelen nu gehad. Wat zijn nu belangrijke feiten met betrekking tot de panelen? Hieronder leest u over vier belangrijke feiten.

Zonnepanelen op een huurwoning is mogelijk

Woont u in een huurwoning en bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor zonnepanelen? Gelukkig is dat vaak mogelijk. Echter heeft u wel schriftelijke toestemming nodig van uw verhuurder. Huurt u bij een corporatie en heeft u hierdoor een gemeenschappelijk dak? Dan kan de corporatie zorgen voor een stroomverdeler. Het is raadzaam om hierover in overleg te gaan met de verhuurder.

Een overheidssubsidie is nog steeds mogelijk

De landelijke overheidssubsidie voor zonnepanelen is inderdaad al een tijdje afgeschaft. Echter kunt u soms nog wel profiteren van een subsidie via uw gemeente. Informeer daarvoor gerust naar de mogelijkheden bij uw gemeente. Soms kunt u bijvoorbeeld btw terugkrijgen.

Hogere woningwaarde

Wist u dat zonnepanelen ook zorgen voor een hogere woningwaarde? Het energielabel van uw woning stijgt namelijk, waardoor deze weer meer waard wordt. Hoe energiezuiniger uw woning is, hoe meer geld u voor uw woning kunt vragen.

Overstappen is erg eenvoudig

Het is gewoon een feit: overstappen met zonnepanelen is ook erg eenvoudig. U kunt namelijk energie vergelijken en aangeven dat u beschikt over zonnepanelen. In het vergelijkingssysteem kunt u namelijk aangeven hoeveel uw zonnepanelen opwekken. Ook kunt u uw verbruik doorgeven. Zo berekent u de beste deal voor uw situatie!

Plaats een reactie

twee × twee =