Energiewijzer

De Energiewijzer op EnergieVergelijken.eu wijst u de weg op gebied van het maken van de juiste keuze met betrekking tot energieleveranciers. U ziet precies welke mogelijkheden er in uw situatie zijn om zodoende de beste keuze te maken en daarbij de meeste korting te krijgen bij een eventuele overstap. Dit maakt het nog makkelijker en aantrekkelijker om energie te besparen. Ook als het gaat om het versturen van verschillende soorten brieven wijzen we u graag de weg.

Wegwijs in energie met de onafhankelijke energiewijzer

EnergieVergelijken.eu ondersteunt u met het kiezen van een energieleverancier. Op de vrije energiemarkt mag u zelf beslissen bij wie u energie wilt kopen. Maar waarop onderscheiden de energieleveranciers zich? Met de EnergieWijzer kunt u de energieleveranciers op verschillende aspecten met elkaar vergelijken.

Hoe gebruikt u de Energiewijzer?

U kunt ervoor kiezen om voor één energiebedrijf alle indicatoren op een rijtje te zetten. U kunt er ook voor kiezen om twee of drie energiebedrijven te vergelijken. U kunt er ten slotte voor kiezen om te vergelijken op díe onderdelen die voor u het belangrijkst zijn. Op basis van de getoonde informatie kunt u zelf beslissen wat voor u het meest geschikte bedrijf is.

Welke informatie vind ik in de EnergieWijzer?

Er zijn meer dan dertig energiebedrijven die zich van elkaar onderscheiden op bijvoorbeeld dienstverlening, aangeboden contractsoorten, de milieuvriendelijkheid van de aangeboden energie. In de Energiewijzer vindt u in één overzicht de belangrijkste indicatoren en de scores van energiebedrijven. Ook vindt u informatie over wederverkopers. Wederverkopers leveren energie via bestaande (en erkende) energiebedrijven.

Energieleveranciers vergelijken

Energiewijzer – Documenten

Energiewijzer – Veelgestelde vragen

Energiewijzer – Subsidies

U vindt hier het complete en actuele overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen voor  woningeigenaren, woningcorporaties en particuliere verhuurders. Hierin ziet u precies welke mogelijkheden er in uw situatie zijn om subsidie te ontvangen van bijvoorbeeld de rijksoverheid, de provincie of uw gemeente. Dit maakt het nog aantrekkelijker om energie te besparen.

Voorbeeldbrieven energieleveranciers

Hier vind u voorbeeldbrieven die u kunt gebruiken om problemen op te lossen.Energiewijzer voor Consumenten – Consuwijzer.nl

Energiebedrijven vergelijken? ConsuWijzer helpt u met de EnergieWijzer. U kunt vergelijken op o.a. herkomst energie, rekeningen, klantenservice en klachten.Energiebedrijven vergelijken? Met de EnergieWijzer van ConsuWijzer kunt u ook verschillende energieleveranciers met elkaar vergelijken.


Energiewijzer zakelijk

Met de zakelijke energiewijzer kunt u de energiekosten voor bedrijven berekenen en vergelijken.


Vergunning van de NMa

In de energiewijzer zijn de energiebedrijven opgenomen die beschikken over een vergunning van de NMa (Nederlandse Mededingingsautoriteit). Ook zijn wederverkopers opgenomen waarvan de consument reclame-uitingen kan tegenkomen. Wederverkopers hebben zelf geen vergunning. Voor wederverkopers wordt in de energiewijzer duidelijk gemaakt onder welke vergunninghouder zij actief zijn.

Energiebedrijven die zich richten op (klein)zakelijke afnemers en niet op huishoudens, zijn op hun eigen verzoek niet opgenomen in de energiewijzer.


Energiewijzer consumentenbond

Via de energiewijzer van de consumentenbond is veel informatie te vinden over energie voor consumenten.

www.consumentenbond.nl


Energiewijzer subsidies

Om te weten of u subsidie kunt krijgen mbt energie kunt u terecht op de energiewijzer voor subsidies.

www.energiesubsidiewijzer.nl


Bio energiewijzer

De Bio-energiewijzer geeft een overzicht van instanties, organisaties en bedrijven die actief zijn op het gebied van bio-energie Uitgave: Projectbureau Duurzame Energie

Document


Kellogg’s Kids Energiewijzer

In de Kellogg’s Energiewijzer is de energiebehoefte van jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar uitgesplitst in leeftijdsgroepen. Hierdoor kunt u zien hoeveel energie een kind nodig heeft om te spelen of te leren.

Website


Simpelenergiewijzer.nl

Simpelenergiewijzer.nl is een simpele energiewijzer en geeft een overzicht van ervaringen met overstappen van de ene naar de andere energieleverancier. U ziet berekeningen en vergelijkingen die gemaakt zijn door echte personen.

website www.simpelenergiewijzer.nl


Renza Energiewijzer
De Rensa Energiewijzer geeft u een overzicht van de besparingsmogelijkheden op installatietechnische producten, die u met uw opdrachtgever (particulier/zakelijk) kunt bespreken. U vindt voor diverse productgroepen een uitgebreide toelichting op de betreffende besparings-mogelijkheden en u vindt informatie van fabrikanten die dergelijke producten in hun assortiment hebben opgenomen.