Energieprijzen vergelijken

Opbouw van de energieprijzen

Voordat u begint met energieprijzen vergelijken is het belangrijk om te weten dat de energieprijzen voor stroom en gas zijn opgebouwd door verschillende aspecten zoals leveringskosten, vastrecht, netwerkkosten, energiebelasting en btw. Energiebelasting en btw worden door de overheid bepaald en zijn bij alle energieleveranciers hetzelfde.

Leveringstarieven & vastrecht

De leveringskosten en de vastrechtkosten bepalen voor het grootste gedeelte de hoogte van de energiekosten. Het vastrecht en de leveringstarieven worden bepaald door de energieleveranciers zelf. Deze kosten bij alle energieleveranciers verschillend. Vastrecht en leveringskosten zijn dus de kosten waarop u kunt besparen.

Eenvoudig energieprijzen vergelijken

Via EnergieVergelijken.eu kunt u op basis van postcode, energieverbruik, energiemeter en uw huidige energieleverancier de actuele energiekosten berekenen en vergelijken. Nadat u via ons een vergelijking heeft gemaakt ziet u alle energieleveranciers overzichtelijk gesorteerd.

Uitgebreid energieprijzen vergelijken

U kunt de vergelijking verder uitbreiden. Door de filteropties aan te vinken en toe te passen vaste en variabele energieprijzen vergelijken. Ook kunt u energieprijzen vergelijken van de energieleveranciers die uitsluitend groene (milieuvriendelijke) energie leveren.

Gratis overstapservice

EnergieVergelijken.eu bied u een gratis overstapservice waarmee uw overstap naar de nieuwe energieleverancier vlekkeloos wordt behandeld. Wij zorgen ervoor dat u gegevens veilig worden verzonden naar de nieuwe energieleverancier. Daarnaast verzorgen wij ook de opzegging van het oude energiecontract. U hoeft zelf dus niets te doen.

Gegarandeerd de beste prijs

Energieleveranciers moeten bij EnergieVergelijken.eu lagere energieprijzen hanteren dan op hun eigen website. U ziet dit terug in hoge welkomstkortingen en kortingsacties. Bij ons kunt u dus niet alleen energieprijzen vergelijken, maar u geniet dus ook van nog scherpere energieprijzen en aanbiedingen.