Energiemaatschappijen vergelijken

Een energiemaatschappij is een bedrijf dat stroom en gas inkoopt en levert. Er zijn ook energiemaatschappijen die zelf stroom en gas produceren en leveren. Vrijwel alle huishoudens hebben een energiecontract afgesloten met een energiemaatschappij voor de levering van energie. De energiemaatschappij koopt of produceert energie en levert dit vervolgens door kabels en leidingen die door de netwerkbeheerder worden onderhouden.

In Nederland, maar ook in België mogen consumenten en bedrijven zelf bepalen bij welke energiemaatschappij zij hun energie afnemen. Doordat er verschillen zijn tussen de energiemaatschappijen in zowel prijs als soort energie die zij leveren is het mogelijk om de energiemaatschappijen te vergelijken op verschillende aspecten zoals soort energie, energieprijs en diensten.

Met energievergelijken.eu kunt u de energiekosten van alle energiemaatschappijen vergelijken en kiezen voor de goedkoopste energiemaatschappij. Hierdoor is het mogelijk een besparing te realiseren van enkele honderden euro’s tov de duurste energiemaatschappij. Bereken hieronder de energietarieven van alle energie maatschappijen. U weet binnen enkele minuten of u wel al dan niet te veel betaalt aan uw eigen energiemaatschappij.