Slimme energie meter

Een slimme energiemeter is een digitale meter voor het meten van het elektriciteitsverbruik. Een slimme energie meter heeft in tegenstelling tot een analoge energiemeter meer functionaliteiten. Zo is het oa mogelijk om het energieverbruik op afstand af te lezen. Dit is een belangrijk voordeel voor energieleveranciers. Want op die manier hoeft de energieleverancier niemand langs te sturen om uw meterstanden op te nemen. En dat is al een flinke energiebesparing op zich.

Slimme mogelijkheden

Een slimme energiemeter heeft ook een bewegingssensor. Dit houdt in dat wanneer iemand de ruimte betreedt en beweegt, dat de slimme energie meter de bewegingen detecteert. Vervolgens schakelt de energiemeter in en verwarmt de ruimte tot de ingestelde temperatuur. Sommige energieleveranciers zoals Oxxio, Essent en Orro ontwikkelen handig apps die op de telefoon of op een tablet zoals de iPad te gebruiken zijn. Zodoende is het mogelijk om alle verbruiksgegevens te monitoren en weer te geven op het scherm.

Informatie over de slimme energie meter

Neem voor meer informatie over de slimme meter contact op met uw netbeheerder. Deze kan u meer informatie geven over uw specifieke situatie. Per regio is één netbeheerder verantwoordelijk voor de aanleg van de netten en het transport van elektriciteit of gas. Hij registreert alle aansluitingen en zorgt ervoor dat u een aansluiting op het net krijgt. U kunt niet voor een andere netbeheerder kiezen.

Voor meer informatie over de slimme energie meter kunt u tevens kijken op Consuwijzer.nl (Link)

Plaats een reactie

negen − een =