Energiebedrijf Orro failliet en vergunning kwijt

Het Turkse energiebedrijf Orro verkeert in financiële problemen en verwacht op zeer korte termijn een faillissement. Orro is niet in staat om de ingekochte energie te betalen en is daardoor genoodzaakt om op zeer korte termijn hun faillissement aan te vragen. Door de financiële situatie waarin de leverancier verkeerd moet het ook hun leveringsvergunning inleveren.

10 dagen gegarandeerd energie
Volgens de Nederlandse Toezichthouder voor de energiemarkt de NMa hoeven de klanten zich de eerste 10 dagen geen zorgen te maken over de levering van energie. Wanneer een energiebedrijf failliet gaat is de levering voor de eerste 10 dagen gegarandeerd door de landelijke netbeheerders TenneT en Gas Transport Services (GTS).

Op zoek naar een andere energieleverancier
De klanten van Orro moeten nu op zoek naar een andere energieleverancier. Echter, dit is pas mogelijk wanneer er een andere energieleverancier is gevonden waar de klanten van Orro worden ondergebracht. Daarover krijgen de klanten bericht en vanaf daar kunnen de klanten mogelijk weer gaan veranderen van leverancier. In de eerste 10 dagen is het niet mogelijk om te veranderen van energieleverancier.

Zodra de klanten bij een andere leverancier zijn ondergebracht worden de klanten hierover geïnformeerd. Indien een klant niet tevreden is over de nieuwe leverancier of diens tarieven of voorwaarden, kan hij naar een andere leverancier overstappen. Hierbij geldt de gebruikelijke opzegtermijn van 30 dagen.

Lees ook de Telegraaf (link)