Prijs Elektriciteit

Bent u op zoek naar de prijs voor elektriciteit? Hier kunt u de prijzen van elektriciteit onafhankelijk laten berekenen en vervolgens vergelijken. Hierdoor kunt u direct zien welke aanbieder bij u in de regio de goedkoopste of duurste elektriciteit levert op basis van uw eigen verbruik.

Elektriciteit is de afgelopen 10 jaar fors duurder geworden. Dit had in veel gevallen te maken met de stijgende olieprijzen. De stijgende prijzen van elektriciteit hebben we ook aan onszelf te danken. Doordat we steeds meer elektriciteit gebruiken moeten de producenten steeds vaker op zoek naar nieuwe (duurzame) energiebronnen. Deze zijn vaak niet voldoende om ons energieverbruik bij te houden waardoor de elektriciteit vaak opgewekt wordt met de verbranding van olie wat erg duur is en bovendien schadelijk is voor het milieu.

Elektriciteit kan ook opgewekt worden met windmolens, waterkrachtcentrales en zonnepanelen. Maar omdat die manier van elektriciteit opwekken nog steeds erg duur is moet door de overheid gesubsidieerd worden om het enigzins betaalbaar te houden. Het aanvragen van subsidie is vaak een langdradig proces, behalve dat is het potje dat de overheid te beschikking stelt niet voldoende om de prijzen van elektriciteit laag te houden waardoor veel mensen afzien van duurzame opwekking van elektriciteit.

Om de prijzen elektriciteit te berekenen en te vergelijken kunt u het beste beginnen met onze onafhankelijke energievergelijker. U ziet dan op basis van uw elektriciteit-verbruik welke aanbieder voor u het meeste voordeel oplevert. Ten slotte kunt u via EnergieVergelijken.eu direct zorgeloos overstappen op goedkope elektriciteit en dus direct besparen met de laagste prijzen.