Hoge gasrekening? Bereken en vergelijk uw gasrekening!

Bent u klant bij een grote energiemaatschappij zoals Essent, Eneco of Nuon en hebt u een extreem hoge gasrekening? Zoek dan naar manieren om uw gasrekening te verlagen. Onderaan deze pagina vindt u tips om uw gasrekening te verlagen. Ook bieden we u de mogelijkheid om de kosten van gas te verlagen door de verschillende aanbieders te vergelijken. Hierdoor vind u de gasaanbieder die het beste bij u past en kunt u honderden euro’s per jaar besparen.

Tip1

Een van de makkelijkste manieren om uw gasrekening te verlagen is de thermostaat lager zetten als u overdag niet thuis bent. Per dag de temperatuur 2 graden lager bespaart u al zo gauw 10% op uw gasverbruik. In de nacht is een temperatuur tussen de 13 en 15 graden voldoende.

Tip 2

Meedoen met een energieveiling kan u al snel enkele tientallen tot honderden euro’s schelen. U krijgt dan gegarandeerde korting op de gasrekening van verschillende energieleveranciers.

Tip 3

Plaats of laat tochtstrippen plaatsen. Hierdoor komt er geen of weinig koude lucht naar binnen en houdt u het lekker warm.

Tip 4

Zet de verwarming aan in kamers waar u regelmatig aanwezig bent en draai de radiator dicht als u vrijwel nooit in de kamer bent. Dit bespaart u al snel honderden euro’s per jaar op uw gasrekening.

Tip 5

Lange gordijnen? Laat ze niet helemaal over de verwarming vallen. Hierdoor komt de warmte niet de kamer binnen maar, gaat het weer verloren wanneer de warmte opstijgt en langs de (koude) ramen weer naar boven gaat.