Energiebedrijf.com

Energiebedrijf.com (www.energiebedrijf.com) begon in mei 2000 met energieprijzen die 10 tot 12 procent onder de door het ministerie van Economische Zaken vastgestelde maximumtarieven lagen. Hierdoor maakte het energiebedrijf al snel veel naamdsbekendheid bij mensen die wilden besparen op hun energienota.

Energiebedrijf.com betaalt de energierekening van de distributeur en krijgt het geld van de klant. Op die manier wist Energiebedrijf.com veel klanten te winnen. Een eenvoudige energierekening met alle kosten op 1 nota zonder gedoe.

In 2003 nam Energiebedrijf.com het energiebedrijf Durion over, al snel daarna (2004) volgde een nieuwe overname van energiebedrijf Evolta. In 2005 werden de namen Energiebedrijf.com, Durion en Evolta samengevoegd tot één energiebedrijf genaamd Oxxio. Vervolgens werd Oxxio in 2005 voor 137 miljoen euro overgenomen door het Britse Centrica (grootste energieleverancier van Engeland). 6 jaar later werd het bedrijf in 2011 weer overgenomen door energiebedrijf Eneco.