Verwachting: De energiekosten gaan omhoog

De meeste mensen hebben al kunnen lezen in de kranten dat de energieprijzen aan het stijgen zijn. Normaal gesproken hebben de stijgende energieprijzen te maken met stijgende olieprijzen. Dat is nog steeds het geval, maar nu in mindere mate. Er zijn nu ook andere redenen bijgekomen waarom de energierekening steeds hoger gaat worden. Namelijk de energiebelasting die de overheid invoert en de stijgende vraag naar energie.

Hogere energiekosten door meer energieverbruik

We verbruiken met z’n allen steeds meer energie. Voorheen gebruikten we bijvoorbeeld lang niet zoveel energie voor het gebruiken van de computer. Tegenwoordig staat de computer de hele dag aan en dat vreet energie! Behalve de computer hebben veel huishoudens nu een grote televisie in huis die ook behoorlijk energie vreet en zo zijn er nog veel meer apparaten die veel energie verbruiken. Waar u dus om moet denken is uw energieverbruik!

Hogere energiekosten door hogere energiebelastingen 2013

De overheid voert vanaf januari 2013 nieuwe energiebelastingen in. Vanaf 1 januari moet iedereen 1% kolenbelasting gaan betalen. Daarnaast zal de huidige aardgasbelasting met 1% worden verhoogd. Hiermee wil de overheid energieverbruikers stimuleren om minder energie te verbruiken en vooral over te gaan op milieuvriendelijke groene energie.

Doe de energie bespaartest

Wilt u weten hoe een huishouden door gedragsaanpassingen kan besparen op de energierekening? De Bespaartest van Milieu Centraal en Nibud gaat in op persoonlijk gedrag en energiebesparing, dus bijvoorbeeld ook op het gebruik van elektrische apparatuur.

Doe de bespaartest

Bereken energiekosten

Wilt u weten hoeveel u moet betalen voor het energieverbruik van uw apparaten? Bereken dan de energiekosten. Op EnergieVergelijken.eu kunt u eenvoudig op basis van de kwh prijs bepalen van de energiekosten zijn.

Energiekosten berekenen

Vergelijk energieprijzen

Door zelf de energieprijzen van alle energieleveranciers te vergelijken. Kunt u zien welke energieleverancier voor u de goedkoopste is. De meeste mensen in Nederland zijn al eens overgestapt naar een andere energieleverancier. U waarschijnlijk ook. Toch loont het de moeite om de energieprijzen te vergelijken en opnieuw te kiezen voor een energiepakket die goedkoper is. Bent u nog niet overgestapt? Dan kunt u rekenen op een energiekostenbesparing van honderden euro’s per jaar.

Energieprijzen vergelijken