Collectieve inkoopactie zonnepanelen van start gegaan

Sinds begin juni is er een inkoopactie voor zonnepanelen van start gegaan. Nederland zoekt energie. Deze inkoopactie is anders dan de eerdere acties. Voorheen moest men zich inschrijven en eventueel een bedrag betalen en men kreeg, voor een betrekkelijk lage prijs, panelen en omvormers van een betrekkelijk lage kwaliteit.
De initiatiefnemer wil de betere panelen onder de aandacht brengen, zonder al teveel voorwaarden. Want hoe weet een consument wat een goed paneel en een minder goed paneel is? De panelen die gebruikt worden voor deze actie zijn van Suntech. Suntech was in 2011 marktleider en grootste leverancier wereldwijd. De panelen hebben een efficiency van +5%. Dus men krijgt echt waar voor zijn geld. Met deze actie krijgt men goede producten tegen een strakke prijs.
Zoals gezegd zijn er eerder acties geweest om zonnepanelen onder de aandacht te brengen. Hierbij werden zonnepanelen tegen lage prijzen verkocht aan particulieren. Voorwaarde was dat men zich moest aanmelden en soms een waarborgsom moest betalen. Bij deze actie gelden deze voorwaarden niet. Er kan een pakket besteld worden en wanneer blijkt dat het systeem niet op het dak geplaatst kan worden of een andere reden, dan worden er geen kosten in rekening gebracht.
Voor het eerst kan men ook een vereniging aanmelden via Facebook. Er kan dan gestemd worden en de vereniging met de meeste stemmen krijgt, wanneer er dan 250 sets worden verkocht binnen een provincie, gratis een set van 10 zonnepanelen op het dak. Bij 500 sets in een provincie krijgt men 24 panelen voor niets. Zo worden de verenigingen ook gesteund.
De overheid heeft per 2 juli 2012 een subsidie beschikbaar gesteld voor particulieren die een zonnepaneelinstallatie willen aanschaffen. Wanneer men besluit zonnepanelen aan te schaffen kan men vanaf 2 juli ook nog eens 15% subsidie krijgen met een maximum van € 650,00. Dus wordt het extra aantrekkelijk om zonnepanelen aan te schaffen.