Anode Energie krijgt boete voor overname Allure Energie zonder toestemming

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft aan Energie I&V, tevens handelend onder de naam Anode Energie, een boete opgelegd van 50.000 euro. De directeur van deze energieleverancier krijgt een boete van 20.000 euro.

Energie I&V nam kleinverbruikers over van energieleverancier Allure Energie zonder dat zij daarvoor toestemming van hen had. Als gevolg hiervan leverde Energie I&V korte tijd energie aan deze kleinverbruikers, zonder dat zij daarvoor een vergunning had.

Kleinverbruikers, energieleveranciers en netbeheerders moeten erop kunnen vertrouwen dat kleinverbruikers alleen wisselen van leverancier als zij daarmee hebben ingestemd. Daarnaast is het essentieel, bijvoorbeeld voor de leveringszekerheid, dat energieleveranciers die leveren aan kleinverbruikers een vergunning hebben.

Anode Energie, Energie I&V B.V., valt onder bestuurder en 100% eigenaar Holding 3274 B.V. De eigenaar van Anode Energie is Eric van Teeffelen die begon met zijn energieberijf vanuit zijn eigen woning, waarna de onderneming al snel doorgroeide.

Plaats een reactie

4 × een =