Amsterdam Smart City lanceert nieuwe website

Het platform Amsterdam Smart City lanceert Amsterdamsmartcity.nl. De website informeert bezoekers over alle innovatieve activiteiten die plaatsvinden in de Metropoolregio Amsterdam, waaronder slimme sportparken, Groene Grachten, Slim werken@IJburg, Klimaatstraat, Health-lab en Amsterdam Opent. In alle projecten draait het om de samenwerking tussen verschillende organisaties die innovatieve oplossingen, technologieën en aanpakken testen die bijdragen bij aan de ontwikkeling van een slimme stad.
Het doel van de website is om organisaties en bewoners kennis te laten maken met deze verschillende initiatieven. Door dit overzicht van meer dan 30 projecten te geven wordt de opgedane kennis gedeeld en worden andere partijen geïnspireerd ook samen te gaan werken. Met deze kennis kunnen zij nog slagvaardiger te werk gaan om de Metropoolregio Amsterdam verder te ontwikkelen als slimme stad.
Met meer dan negentig partners laat het platform Amsterdam Smart City op de website een kaart zien van de Metropoolregio Amsterdam met daarop meer dan 30 verschillende projecten en initiatieven in de regio.
De projecten zijn verdeeld over de vijf thema’s: wonen, werken, mobiliteit, publieke faciliteiten en open data. Op de homepage kan men via de kaart navigeren en zo de verschillende projecten bekijken. Men kan ook per partner, thema of gebied zoeken. Bij elk project toont de website achtergrondinformatie, YouTube-video’s, foto’s, een overzicht van alle partners die betrokken zijn en is er een uitgebreid kenniscentrum met relevantie informatie over smart cities. De website wordt continu aangevuld met nieuwe initiatieven om zo te laten zien wat er allemaal in de regio gebeurt en om de opgedane kennis te delen.