ACM doet onderzoek naar misleiding deurverkopers

De ACM doet onderzoek naar misleiding deurverkopers. Het komt maar al te vaak voor. Een deurverkoper die met een goed verhaal aan de deur staat. Daarom heeft de Autoriteit besloten onderzoek te doen naar deze praktijken. Dit is voortgekomen nadat het klachten regende bij de ACM.

Misleiding mag gewoon niet dus doet ACM onderzoek naar misleiding deurverkopers

Het is in geen enkel geval gerechtvaardigd als een verkoper onjuiste informatie verstrekt. Dit wordt gezien als misleiding en dat moet in de toekomst harder aangepakt worden. Heel veel smoezen van verkopers komen voorbij: Van het zogenaamd opnemen van de meterstanden tot uw energiebedrijf is overgenomen dus u moet overstappen. Dit is natuurlijk niet eerlijk. En vaak voelt de consument zich enorm genept. Maar er is nog te weinig zicht op wat verkopers op straat doen.

Waarschijnlijk een Bel-me-wel register begin 2020

Ook telefonische verkoop wordt als zeer vervelend ervaren. Daarom kwam staatssecretaris Keijzer met een ander voorstel. Want het huidige Bel-me-niet register werkt amper. Consumenten worden nog steeds telefonisch benaderd nadat ze uitdrukkelijk online hebben vermeld niet gebeld te willen worden. Er zou nu dus een Bel-me-wel register gemaakt kunnen worden. Dan mogen commerciële partijen alleen nog degenen mogen bellen die dit WEL willen.

Buiten een Bel-me-wel of bel-me-niet register blijft dergelijke verkoop zeer vervelend. Er komt verder een onderzoek naar toezicht op deurverkopers. In ieder geval moet het toezicht erop beter worden. U bent in ieder geval tot helemaal niets verplicht als u te maken krijgt met dergelijke verkopers. Vaak komen ze met een overrompelend verhaal. Maar u hoeft niets te tekenen of toe te zeggen. We raden dit ook expliciet af.

Vergelijk uw eigen energiekosten op internet daar heeft u de verkoper niet bij nodig

U doet er beter aan zelf uw energiekosten te vergelijken. En dus kunt u de verkoper aan de deur vriendelijk bedanken gevolgd door de zin: Ik heb geen interesse. Soms zijn ze volhardend. En als ze dan met een dergelijk verhaal komen dat ze uit naam komen van uw energiebedrijf? Geef dan aan dat u ze direct even belt als ze bij u aan de deur staan. Vaak vertrekt een verkoper dan wel. Ook komt een energiebedrijf niet meer de meterstanden opnemen. Deze geeft u zelf immers online door of via de slimme meter.

Energieprijzen vergelijken kunt u overal doen op internet. En hier op energievergelijken.eu. Dus u heeft geen derde nodig om dit voor u te doen.

Plaats een reactie

18 + 19 =