Nieuwe energietarieven 2013

De meeste energieleveranciers hebben aan hun klanten laten weten dat de nieuwe energietarieven 2013 omlaag gaan. Nuon, Essent en Eneco hebben de variabele energietarieven per 1 januari 2013 verlaagd wat zal resulteren in lagere energiekosten. Een Nederlands huishouden met gemiddeld energieverbruik met variabele energietarieven betaalt door de nieuwe energietarieven jaarlijks zo’n € 80,- minder voor de levering van energie.

Energietarieven omlaag, energiebelasting omhoog

Omdat de overheid de energiebelasting in 2013 heeft verhoogt zal de verlaging van de energietarieven in 2013 voor een groot deel worden gecompenseerd. Alle energierekeningen krijgen hogere belastingen. Een huishouden met een gemiddeld jaarverbruik (3.500 kWh en 1800 m³ gas) betaalt in 2013 ongeveer €45 meer aan belastingen. Omgerekend zal een huishouden met gemiddeld energieverbruik ongeveer 35 euro minder gaan betalen.

Energietarieven 2013 vergelijken

Overweegt u om over te stappen? Vergelijk de nieuwe energietarieven met uw huidige energietarieven. Om de nieuwe energietarieven voor 2013 te vergelijken maakt u gebruik van onze onafhankelijke energievergelijker. Hiermee kunt u binnen enkele minuten alle energietarieven berekenen en vergelijken. Door de energietarieven op uw eigen energierekening er bij te pakken en deze te vergelijken met de nieuwe energietarieven weet u snel en simpel of het voor u lonend is om te kiezen voor een andere energieleverancier.

Rate this post

Bron: